شما اینجا هستید

Block title
Block content

رابر

درباره

شهرستان رابر

 یکی از شهرستان‌های کوهستانی استان کرمان در جنوب شرق ایران است. مرکز این شهرستان شهر رابر بوده و فاصله این شهر تا مرکز استان کرمان ۱۷۵کیلومتر است. این شهرستان با مساحتی بالغ بر ۱۸۷/۱۶۶۷ کیلومتر مربع بین طول جغرافیایی ۵۶ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۵۷درجه و ۱۶ دقیقه و عرض جغرافیایی ۲۹درجه و ۲۷ دقیقه تا ۳۸درجه و ۵۴ دقیقه و در جنوب غربی استان کرمان قرار گرفته‌است به‌طوری‌که از شمال به شهرستان بردسیر، از شمال غرب، غرب و جنوب غرب به شهرستان بافت، از جنوب، جنوب شرق و شرق به شهرستان جیرفت و از شمال شرق به شهرستان کرمان محدود می‌شود.

 

آب و هوا

شهرستان رابر در حصاری از کوه‌های (شاه- ارتفاعات قلعه سنگ- باغ بهادر- سر مشک- ارتفاعات تخت سر طشتک و بحر آسمان) به صورت نعل اسبی قرار دارد. از سمت جنوب پیوستگی کوه‌ها قطع و یک دهانه عبور رودخانه هلیل را تشکیل می‌دهد و شاید همین دهانه به سمت دهستان اسفندقه از شهرستان جیرفت باعث شده بخشی از روستاهای دهستان جواران از پدام آباد تا گتک در فصل تابستان دارای آب و هوایی گرم و در زمستان معتدل باشند. آب و هوای اکثر مناطق شهرستان رابر در فصل زمستان سرد و در فصل بهار و تابستان معتدل و بسیار دل‌انگیز و خنک می‌باشد و در مجموع آب وهوای کوهستانی که در تابستانها از ۲۸درجه سانتیگراد بالای صفر تجاوز نمی‌کند و در فصل زمستان در بعضی از مناطق حدوداً به ۱۵ درج زیر صفر می‌رسد. در فصل زمستان عمده کوه‌ها پوشیده از برف است و در ارتفاع و دره‌های کوه شاه که در شمال رابر قرار دارد و در بعضی از سال‌ها برف ده‌ها متر روی هم انباشت می‌گردد. به دلیل قرار گرفتن در دامنهٔ کوه‌های پر از برف دارای قنوات و چشمه سارهای متعدد می‌باشد که آب کشاورزی و صنعتی بخش را تأمین می‌کند. میانگین بارندگی سالیانه در این بخش ۲۷۰ میلی‌متر در سال می‌باشد.صنایع و معادن

در آینده‌ای نزدیک با بهره‌برداری از صنایع مس درالو و بندر هنزا شهرستان رابر و سد صفا رود چهرهٔ دیگری به خود می‌گیرد. این معدن سومین معدن مس بزرگ کشور می‌باشد؛ که تا ۳ سال آینده کارخانه مس کنستانتره در رابر افتتاح می‌شود عملیات اجرایی آن شروع شده‌است.

 

اقتصاد شهرستان رابر

اقتصاد رابر بر پایهٔ کشاورزی، باغداری، دامداری، پرورش زنبور عسل، پرورش ماهی، صنایع دستی و غیره استوار است. بیش از ۱۲۰۰۰ هکتار از اراضی بسیار مرغوب و حاصلخیز زیر کشت محصولات کشاورزی نظیر گندم – جو – زعفران- علوفه دام قرار دارد. میزان گندم صادر شده به سیلوهای استان در سال قریب به ۲۰۰۰۰ تن می‌باشد .۶۵۰۰ هکتار اراضی تبدیل به باغستانهای مشجر بسیار زیبا و دیدنی و عموماً درختان اصلاح شده گردو در آن غرس گردیده‌است. سایر درختان میوه عبارتند از سیب، گلابی، گیلاس، زیتون و غیره بیش از ۳۰۰۰ تن برداشت محصول گردوی این بخش می‌باشد که به سایر شهرستانها و مرکز استان صادر می‌گردد و به همین دلیل دومین مرکز تحقیقات گردوی کشور در این بخش در زمینی به مساحت ۵۰۰۰۰ هکتار شروع به فعالیت نموده‌است. بیش از ۶۰۰۰۰۰ رآس دام (گوسفند، بز و بزغاله) و ۲۵۰۰ رأس گاو شیری و گوشتی در شهرستان رابر پرورش می‌یابد. تعداد ۲۵۰۰۰ کلنی زنبور عسل توسط اهالی پرورش یافته و بطور متوسط میانگین عسل تولید شده از هر کلنی ۱۰ کیلو می‌باشد. صنایع دستی رابر شامل: قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم، مکرومه، نمدمالی، خورجین بافی، کلته بافی، نخ ریسی و غیره می‌باشد و فرش تولید شده بسیار مرغوب است.

حمل و نقل شهری

حمل و نقل شهری رابر از طریق تاکسی صورت می‌گیرد.

 

استان     کرمان

شهرستان رابر

بخش      مرکزی

نام(های) قدیمی      شهرخیر

سال شهرشدن       ۱۳۴۱

مردم

جمعیت   ۱۳٬۲۶۳ نفر در سال نود و پنج[۲]

جغرافیای طبیعی

مساحت   ۱۳.۴ کیلومترمربع

ارتفاع از سطح دریا  ۲٬۳۴۳ متر

آب‌وهوا

میانگین دمای سالانه            15درجه سلسیوس

میانگین بارش سالانه            ۲۶۶٬۷ میلی‌متر

ره‌آورد     گردو، زیره، عسل، میوه جات سردسیری. سیب، زعفران، بادام

پیش‌شماره تلفنی    ۰۳۴

مشخصات

وسعت شهرک (هکتار)
واحدهای به بهره برداری رسیده
زمین های واگذار شده
سال راه اندازی شهرک
میزان اشتغال شهرک
قیمت هر متر مربع زمین

در حال حاضر هیچ محتوایی با این واژه طبقه‌بندی نشده است.