شما اینجا هستید

تب‌های اولیه

Block title
Block content

عباس جبالبارزی

مهندس جبالبارزی در صورت و سیرت جوان است! اگر چه چهره ای كه از او دیده می‌شود نشان از فردی پخته و تودار می‌دهد كه براحتی هر سخنی را به زبان نمی آورد، عباس جبالبارزی متولد1343 در تهران و دارای مدرك مهندسی برق از دانشگاه AMC است. ابتكارات و نوآوری های او و سایر كسانی كه در این صنعت كار می‌كنند كشور را از وارد كردن برخی از انواع تابلوهای برق و كنترل بی‌نیاز و از خروج ارز جلوگیری كرده است. او از سال 1365 وارد كار صنعتی شد. البته علاقه ذاتی او به برق باعث شد در رشته برق تحصیل كند چرا كه او از همان دوران كودكی علاقه وافری به سیم و برق و كابل داشت. كسی او را در ابتدا تشویق به این كار نكرد اما او به این كار اعتقاد داشت و خستگی ناپذیر بود.

اعتقادش از همان دوران نوجوانی این بود كه اگر كشور عزیزمان می‌خواهد در دنیا حرف نخست را بزند باید كاری در جهت رشد صنعت نمود. همین جرقه كافی بود تا در ابتدا با كمك دو نفر از دوستانش كارخانه كرمان ولتاژ را در سال 1369 راه اندازی كند آن هم با یك فضای بیست متری و با 3 نفر پرسنل: "امروز كه 16 سال از آن روز می گذرد، كارخانه یك فضای 13 هزار متری و 5 هزار مترمربع سالن در اختیار داریم، اكنون 65 نفر در كارخانه مشغول به كار هستند، در كنار این یك اشتغال غیر مستقیم نیز برای حدود 40-50 نفری كه با ما كار می‌كنند ایجاد شده كه از این بابت خدا را شاكریم. در مجموع فكر می‌كنم توانستیم یك اشتغال پایدار، هر چند اندك را ایجاد كنیم كه اشتغال یك مسئله اساسی در جامعه ماست."

ابتكار مهندس در رشته تابلوی برق است. تابلویی كه در اكثر قریب به اتفاق واحدهایی كه با برق كار می‌كنند وجود دارد و جزء لاینفك آنها است. "تابلوی برق تا قبل از انقلاب و حتی تا سال 1370 وارد كشور می‌شد اما اكنون به جرأت می‌توانم بگویم كه واحدهایی مثل ما و امثال ما كه در این زمینه كار كردند كشور را از وارد كردن حتی یك تابلو خود كفا كرده‌اند، امروز نه تنها تابلوی برق را وارد نمی‌كنیم بلكه صادر نیز می‌كنیم این بر می‌گردد به كسانی كه در این زمینه سرمایه‌گذاری كرده و روی كیفیت محصول كار كرده‌اند، خود تولید داخل هم یك نوع جلوگیری از خروج ارز و ارزش افزوده است معنی‌اش این است كه ما توانستیم اشتغال ایجاد كرده و از خروج بخشی از ارز كشور جلوگیری نماییم، این جزء موفقیت‌هایی است كه ما در مجموعه كرمان ولتاژ داشتیم."

تابلوهای برق بر دو نوع اند: 1- تابلوهای عمومی 2- تابلوهای خاصی كه برای سیستم های صنعتی خاص به كار می‌رود. نوآوری كه جبالبارزی در مورد یك نوع از تابلوهایی كه در نوع دوم گفته شد، انجام داد. به این صورت بود كه: "جرثقیلهای ساحلی كه در بندر عباس نصب می‌شوند و كار تخلیه بار را به عهده دارند از كشورهای خارجی وارد می شوند، سیستم برق و كنترل آنها نیز كه یك مجموعه پیچیده ای است هم از خارج وارد می‌شد. در سال 1374 شركت ماشین سازی منگان آقای عباس پور تصمیم گرفت این جرثقیلها را در داخل طراحی كند و ساختش را در داخل كشور انجام دهد، جهت گیری دولت هم حمایت از این كار بود، قرارداد ساخت دستگاه را كه یك نوع دستگاه جرثقیل ریلی- زرافه ای بود شركت منگان با شركت بنادر و كشتیرانی امضاء كرد ما نیز به عنوان سازنده تابلوی برق انتخاب شدیم."
وقتی مهندس جبالبارزی برای ساخت تابلوی پیچیده برق جرثقیلها انتخاب شد با كار مشكلی مواجه بود چرا كه روزی كه او روی این پروژه فعالیتش را آغاز كرد هیچ دانش فنی در این زمینه وجود نداشت: "تقریباً یك سال و نیم روی دانش فنی آن كار كردم تا اینكه در سال 1376 اولین جرثقیل از این نوع با تابلوی برق ساخت ما به بهره برداری رسید و از آن سال به بعد ایران از حیث وارد كردن سیستم های برق انتقال مواد و جرثقیل ها و كنترل آنها بی نیاز شد. اولین كسی بودم كه در خاورمیانه دانش این كار را به دست آوردم و این خود یك نوع نوآوری بود، من خوشحالم كه كشور ما اكنون دانش فنی این كار را دارد."

مهندس جبالبارزی باید خوشحال باشد، ساخت هر تابلوی كنترل برق از این نوع بین 100 تا 150 هزار دلار صرفه جویی ارزی برای كشور دارد. شركت كرمان ولتاژ همچنین یكی از صادركنندگان تابلوی برق به كشور تركمنستان است.به عقیده او مشكلات ساختاری و سلیقه‌ای گریبان گیر صنعتگران است كه در مورد آن این گونه توضیح می‌دهد: "مشكلات ساختاری مربوط به برخی قوانین دست و پاگیر و مشكلات سلیقه‌ای مربوط به نگرش و نگاه سلیقه‌ای به صنعتگران است."

جبالبارزی به كسانی كه می‌خواهند كار صنعتی انجام دهند چند توصیه دارد: "در مرحله اول توكل به خدا داشته باشند، دوم، هدف داشته باشند یعنی برای خود هدفی را تعیین و برایش برنامه ریزی كنند، بازار كار را بسنجند، كیفیت كار را قبول كنند و فراموش نكنند كه كار ارائه شده باید با كیفیت باشد، مسئله مشتری مداری را به خود بقبولانند، به سود در بلند مدت فكر كند، پشتكار داشته و قبول داشته باشد كه با یك گروه كار كند."

شما فكر می‌كنید اگر زمان برگردد، باز هم جبالبارزی به این كار روی می آورد خودش كه چنین نظری دارد یعنی كه: "اگر زمان به عقب بازگردد باز هم به كار صنعتی روی می آورم."
قطعاً او در كرمان ولتاژ با افت و خیز های زیادی مواجه شده است اما عباس جبالبارزی هرگز از كارش منصرف نشده است: "مشكلات روی انسان استرس وارد می‌كند و روی روح و روان او تاثیر می‌گذارد اما اصل قضیه را انسان نباید فراموش كند و پشیمانی وجود نخواهد داشت."

آینده‌ای كه جبالبارزی برای صنعت استان كرمان متصور است اینگونه است: "استان كرمان پهناورترین استان كشور و دارای منابع متنوع و گسترده‌ای است. جایگاه صنعت در جایگاه كنونی نباید باشد، رتبه 10 یا 11 در كشور اصلا" مناسب نیست، واحدهای صنعتی كوچك به آن صورت در استان سرمایه‌گذاری نكردند، هنوز مزیت های زیادی در استان وجود دارد، خیلی جای كار دارد باید برای داشتن صنعتی پایدار و مفید در صنعت استان سرمایه‌گذاری شود."

گفته‌های جبالبارزی كاملاً درست است چرا كه باید در صنعت كار كارشناسی كرد و البته عجله نكرد: "من اصلاً این سوال را مطرح می‌كنم كه مشكلات و موانع صنعتی در كل كشور چیست؟ اصولاً ما نیاز به كار صنعتی داریم یا نه؟ خوب ما مگر چقدر نفت داریم برای فروش؟ جامعه ما با یك استراتژی دقیق باید به سوی صنعتی شدن برود باید با سرمایه‌گذاری مطمئن زیرساختها را محكم كرده و بسوی صنعتی شدن گام برداریم، در بحث بنگاههای كوچك زود بازده باید آموزش داده شود و این وظیفه صدا و سیما، مطبوعات و رسانه‌هاست كه در این زمینه كار كنند، قوانین باید اصلاح شده و دولت باید حمایت كند، نرخ بهره بانكی باید تك رقمی شود تا انگیزه ایجاد شود، من حاضرم كه تجربیاتم را به دیگران منتقل كنم، با بحث آموزشی كاملاً موافقم."

حرفهایمان كه تمام شد و از ساختمان كرمان ولتاژ كه بیرون آمدم به این فكر می‌كردم كه چقدر خوب می‌شود اگر سخنان مهندس جبالبارزی عملی شود و صنعتی پایدار و مفید در استان كرمان داشته باشیم.

عباس جبالبارزی
عباس جبالبارزی

دیدگاه‌ها

ویدائو
عباس جبالبارزی | بانک جامع صنعت
بسیار عالی