شما اینجا هستید

تب‌های اولیه

Block title
Block content

علی علی‌احمدی

هرگز نمیرد آنكه دلش زنده شد به عشق ثبت است بر جریده عالم دوام ما
مرحوم حاج علی علی احمدی فرزند مرحوم حاج صفرعلی، از معتمدین بازار و كسبه خوشنام كرمان در سال 1307 در كرمان متولد شد. دوران تحصیل مقدماتی خود را در كرمان سپری و با توجه به اینكه در خانواده‌ای مذهبی متولد و خود نیز گرایش مذهبی داشت چند صباحی دروس مذهبی را تحصیل نموده و در دوران نوجوانی و جوانی از قاریان قرآن و جوانان نیكوكار بود. با توجه به اینكه تنها كمك كار پدر بود مجبور شدند از سنین نوجوانی به اشتغال در بازار و كسب و كار همت گمارده تا كمكی برای خانواده باشند لذا در مغازه پدری خود در بازار مشغول به كار شده و با پشتكار و خلاقیتی كه داشتند به گسترش كار خود از فروش ریس و پشم جهت تولید قالی دستباف به سطحی بالاتر كه شامل تجارت و تولید آن بود طی مدت كمتر از ده سال مبادرت نمودند.
اولین واحد تولیدی كه مرحوم حاج علی علی احمدی دایر نمودند حلاجی و نخ پشم بود كه این واحد یكی از اولین واحدهای تولیدی شهر كرمان در سال 1335 می‌باشد. (آثار و بنای آن نیز تا به حال در میدان فابریك وجود دارد) با توجه به اینكه در آن زمان برق صنعتی وجود نداشت، بایستی دستگاهها به گونه‌ای طراحی می‌شدند كه برای شهر كرمان قابل استفاده باشند. این واحد با توجه به امكانات و نبود راه با سختی فراوانی راه اندازی شد.
پس از آن، مرحوم علی احمدی ضمن تولید انواع محصولات نخ پشم، جهت تولید قالی و تجارت داخلی آن، فعالیت خود را در زمینه تجارت بین الملل، اعم از واردات انواع پشم و الیاف مصنوعی و صادرات فرش و دیگر زمینه‌ها شروع نمود و این در حالی بود كه ایشان كمتر از سی سال سن داشت.
در همین ایام با توجه به دوستی ایشان با شهیدان دكتر باهنر و ایرانمنش و همچنین حجت الاسلام و المسلمین حجتی كرمانی به كارهای خیر و مذهبی خود نیز ادامه می‌دادند.
در سال 1348 آن مرحوم اولین واحد تولیدی صنعتی خود را با پیشرفته‌ترین دستگاههای رنگرزی و ریسندگی آن روز، با نام شركت رضویه كرمان دایر نموده و اقدام به تولید كاملاً صنعتی انواع نخ خامه پشم و نیز تولید نخ از الیاف مصنوعی جهت تولید پتو نمودند كه با اجرای طرح توسعه به مجموعه‌ای شامل دو سالن مجزای تولیدی و 8 خط تولید تبدیل شد كه در زمان خود از بزرگترین واحدهای ریسندگی كشور محسوب می‌شد.
پس از آن ایشان اولین واحد تولیدی موكت را كه ظرفیت تولید آن بالغ بر یك میلیون مترمربع بود در سال 1360 با نام شركت كرمان موكت تاسیس نمودند كه در حال حاضر با اضافه نمودن خطوط تولید متنوع دیگر از جمله چمن مصنوعی اولین تولیدكننده این محصول در ایران می‌باشد.
پشتكار و تلاش وصف ناپذیر در كار، توكل به خدای بزرگ، استعانت از او در هنگام برخورد با مشكلات و سختیهای پیش آمده در مسیر زندگی و همچنین سادگی و تواضع در برخورد با اطرافیان و عدم تعلق به مادیات را می‌توان از صفات بارز مرحوم علی احمدی ذكر كرد.
همچنین آینده نگری، هوش، ذكاوت و فكر اقتصادی ایشان به حدی بود كه با وجود اینكه ایشان تحصیلات دانشگاهی نداشته و به زبان خارجی نیز تسلط كامل نداشتند لیكن در امر تجارت با بسیاری از كشورها موفق بوده و در برخی از این كشورها طرفهای تجاری داشتند. همچنین آن مرحوم در چندین دوره از دوره‌های هیات نمایندگان اتاق بازرگانی حضور و در این مسئولیت نیز خدمات شایانی را به عرصه صنعت و تجارت استان ارزانی داشتند.
در ادامه خدمات خیرخواهانة ایشان در سال 1365 همزمان با شهادت فرزندشان (شهید مجید علی احمدی) اقدام به واگذاری یك مزرعه بزرگ زراعی به موسسه خیریه جواد الائمه نمودند كه از محل آن كارهای بزرگی در مجموعه خیریه جواد الائمه صورت گرفته است. همچنین با آباد نمودن قریه‌ای در بیرجند و واگذاری آن به مجموعه درمانی بیمارستان دانشی مشهد، وابسته به آستان قدس رضوی گامی دیگر در اهداف خیرخواهانه خود برداشتند. یكی دیگر از كارهای خیر و عام المنفعه مرحوم علی احمدی كه در اواخر عمر پربارشان انجام دادند، تاسیس یك واحد تولیدی و اختصاص درآمد آن به كارهای خیر بود، كه خود كمك زیادی برای محرومان و دردمندان كرمانی می‌باشد.
مرحوم حاج علی علی احمدی علاوه بر صفات نیكی كه به بخشی از آن اشاره شد همیشه در انجام كار خیر پیشقدم بودند و اغلب كوشش می‌كردند كه اسمی از ایشان به میان نیاید. ایشان بدون تظاهر و اغلب بدون اطلاع نزدیكان خود افرادی را در امر تحصیل و زندگی یاری می‌نمودند كه برخی از آنها پس از فوت آن مرحوم، آشكار شد.
مرحوم علی احمدی در طول عمر پر بار خود به كار و تلاش فراوان شهرت و در راه توسعه و آبادانی خستگی ناپذیر و همواره اطرافیان خود را نیز به تلاش و آبادانی توصیه می‌نمودند. یكی از شعارهای ایشان فرمایش مولای متقیان علی علیه السلام بود كه می‌فرمودند." چنان زندگی كنید انگار كه لحظه‌ای دیگر زنده نخواهید بود و چنان كار كنید انگار كه عمری بی پایان خواهید داشت" و تكیه كلامشان این بود كه بایستی همگی در كار و تلاش باشند چنان كه دیگران كاشتند و ما خوردیم، ما بكاریم تا دیگران بخورند.
پس از درگذشت آن مرحوم در سال 1376 فرزندان ایشان نیز راه پدر را ادامه داده و با توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی فوق الذكر، در حال حاضر مدیریت چندین واحد تولیدی را در شهرهای كرمان و مشهد بر عهده دارند كه بالغ بر 1700 نفر در این واحدها مشغول به كار و امرار معاش می‌باشند كه این خود یكی از باقیات الصالحات دائمی مرحوم علی احمدی خواهد بود، چرا كه ایشان در امر اشتغال جوانان بسیار ساعی و جدی بودند و بی شك این امر موجب شادی آن مرحوم و خوشایند حضرت حق است.
در اینجا لازم است كه از همسر آن مرحوم- حاجیه خانم صالحی- نامی به میان آورده شود چرا كه مرحوم علی احمدی تمام موفقیت هایش را مدیون كمك و یاری همسرش می‌دانست.
بی گمان گذر زمان نمی‌تواند دغدغه فكری مرحوم حاج علی علی احمدی را به فراموشی سپارد او كه می‌خواست، همه همشهریان كرمانی كه همگی از هوش سرشار و خلاقیت خوبی برخوردارند با تلاش و پشتكار بیشتر در توسعه هر چه بهتر صنعت استان گام نهند تا این استان نیز همگام با دیگر نقاط كشور پهناور ایران در امر صنعت و تجارت توسعه یابد و از بیكاری نسل جوان فاصله بگیرد.

علی علی‌احمدی
علی علی‌احمدی

دیدگاه‌ها