عبدالحسین ضیا ابراهیمی در سال 1336 در تهران تولد یافت و تا پایان تحصیلات دانشگاهی در تهران بود. اما خانوادهاش كرمانی بودند و او تصمیم گرفت به كرمان بیاید: "من آن موقع یعنی از سال 1354 كه وارد دانشگاه صنعتی شریف شدم نیز هر موقع كه دانشگاه تعطیل میشد، به كرمان میآمدم و در قالب سازی كار میكردم."
تا سال 1367 در قالب سازی با استادش همراه بود :"من حقیقتاً هر چه آموختم از استادم "علی اكبر ابراهیمی "فرا گرفتم و مدیون او هستم. ایشان در سال 1381 از دنیا رفتند. من 12 سال در قالب سازی كار كردم تا اینكه قالب سازی تعطیل شد. من با چند نفر از دوستانم از جمله مهندس بقایی به كار ماشین سازی مشغول شدیم و تا سال 68 ساخت ماشین آلات كشاورزی از جمله، تیلر و ادوات كشاورزی را برای باغات تولید میكردیم."
بازدید معاون وزارت صنایع سنگین وقت از تولیدات ابراهیمی و دوستانش موفقیت او را به ارمغان داشت. موفقیتی كه سالیان سال ادامه دارد. "معاون وزارت صنایع سنگین وقتی كه یك اكسترودر را كه به سفارش یكی از دوستان ساخته بودیم مشاهده كرد، از اینكه ما آن را ساخته بودیم خیلی خوشحال شد، اكسترودر مانند یك چرخ گوشت عمل میكند یعنی وقتی مواد خام در آن ریخته شود با بالا بردن حرارت و مخلوط شدن و یك دست كردن آنها مواد خمیری وارد قالب میشود، مرحله بعد حمام واكیوم است كه در آنجا كالیبره، منجمد و كامل میشود، ایشان در همان بازدید یك موافقت اصولی را به ما برای خط ساخت اكسترودر داد."
این موافقت راه ابراهیمی را برای طراحی ساخت اكسترودر و خطوط تولید لوله پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سی باز كرد و او هم دست به كار شد: "اولین خط پلی اتیلن را در سال 1370 راه انداختم، خطوط پی وی سی و اكسترودر را در سال 1991 میلادی راه اندازی كردم، البته قبلاً نیز اكسترودر میساختیم اما این بار تحت لیسانس شركت دیگری بود، تحت لیسانس شركت اتریشی سین سیناتی، با 5 سال تولید پی وی سی توانستیم فقط یك خط بفروشیم و همین باعث شد دیگر ادامه ندهیم و تولید اكسترودر پلی اتیلن را دنبال كنیم."
امروزه هر سال به كیفیت كارخانه عبدالحسین ضیا ابراهیمی افزوده میشود به طوری كه: "الان اكسترودری كه میسازیم با اروپاییها رقابت میكنیم، خدا را شكر ما رضایت مشتریان را در داخل كشور داشتهایم امیدواریم رضایت خارجی ها را نیز كسب كنیم. خطوطی كه اكنون در KSK ساخته میشود برای تولید لوله با قطر 2 تا 630 میلیمتر است، لوله هایی با قطر 2 میلیمتر را برای سازمان انرژی اتمی كشور ساختیم، ظرفیت های امروز كارخانه از 15- 10 كیلو در ساعت تا 800 كیلو در ساعت متغیر است. ما به صنایع كابل هم اكسترودر میفروشیم. تجربیات خوبی پیدا كردیم، به عنوان مثال در یك مناقصه بین المللی با شركت روزنتال اتریش مشتركاً شرکت كردیم."
ابراهیمی از اتفاقات خاص خود تجربه های گرانمایهای را برای خود و كارخانهاش اندوخت: "من با تجربهای كه كسب كردم به این نتیجه رسیدم كه در صنعت و ماشین آلات كیفیت حرف نخست را میزند، اگر كیفیت خوب باشد شما همه چیز دارید، من وقتی كیفیت ماشین آلات را بالا بردم باعث شد مشتری دنبال ما بیاید نه ما دنبال مشتری برویم. من در سالهای اول به سختی ماشین آلات میفروختم بدلیل اینکه كه تصمیم داشتیم و داریم که كیفیت را فدای قیمت نكنیم. از سال 1370 به بعد موتور و کنترل دور آن را از كارخانه ABB میگیریم. اكنون KSK به عنوان Alliance شركت ABB شناخته میشود یعنی یك مشتری پشتیبانی کننده"
اصرار ضیا ابراهیمی بر كیفیت خوب محصولات خود باعث شد KSK خیلی زودتر از آن چیزی كه فكرش را بكند در دنیا معروف شود: "شیرین ترین خاطرهام را زمانی میدانم كه یكی از دوستانم كه در سمیناری برای جوابگوئی یک شرکت خارجی نسبت به مواد خام پلی اتیلن شركت كرده بود برایم تعریف میكرد كه یك آلمانی در آنجا که قرار بود به مشتریان جواب دهد گفت اگرماشین آلات و اكسترودر شما ساخت چهار شرکت اروپائی که نام برد و یا KSK ایران باشد ما تولید شما را استاندارد میدانیم و در آن سمینار كارخانه KSK به عنوان تولید کننده اكسترودر با استاندارد جهانی شناخته شد."
فلسفه كلمه KSK این بوده كه این شركت در مذاكراتی كه با شركت سین سیناتی انجام میداد برای اخذ لیسانس، قرار شد KSK كه مخفف خدمات صنعتی كرمان است نام كارخانه ابراهیمی باشد و آن شركت نیز برای خود CIMI را انتخاب كرد. امروزه KSK در نمایشگاههای اختصاصی این صنعت به طور مداوم شركت میكند. جالب اینجاست كه ضیا ابراهیمی مشكل تحریم را یك شوخی میداند: "برگ برنده دست ما است و آنها شوخی میكنند برای مثال شركت XALOY آمریكا كه كار ساخت قسمتهای اصلی اكسترودر یعنی پیچ و سیلندر را به عهده دارد از شركتهای معروف جهان در این زمینه است. اوایل به ما جواب نمیداد اما حالا پیام داده كه حاضریم با شما همكاری كنیم، ما 8- 7 سال روی گیربكس سازی كار كردیم تا تمام نكات ساخت یك گیربكس را یاد گرفتیم، در خرید بلبرینگ و چرخ دنده مشكل داشتیم، امروزه از شركتهای اروپایی برای خرید گیربكس اقدام میكنند."
ضیا ابراهیمی وضعیت امروز خود را مدیون برخی نفرات است: "باید از مشوق اصلی مرحوم آقای عبدالرضا خان ابراهیمی اخوی پدر خانمم و آقای زین العابدین خان ابراهیمی و آقای علی اكبر خان ابراهیمی كه این مجموعه حاصل نصیحتها، پیگیریها و تشویقهای آنان بوده تشكر كنم."
برای ابراهیمی پول در آوردن مهم نیست او چیزهای دیگری را مهم میداند: "برای من نفس پول و پول در آوردن مهم نیست، اصل این است كه انسان از چیزی كه با پولش میتواند بخرد لذت میبرد كه در صنعت این چیز همان حاصل كار است. ماشین سازی كاری پر زحمت است ولی پر درآمد نیست. كشور ما در بعضی از صنایع از اروپاییان عقب و در بعضی نیز جلو زده است."
خصوصیات یك صنعتگر از زبان عبدالحسین ضیا ابراهیمی: "یك صنعتگر نباید فكرش فقط به مادیات باشد، با گرفتن گواهینامه های بین المللی نظیر ISO 9000 كیفیت كارش را بالا ببرد، اگر مشتریان بدانند صنعتگر واقعاً یك صنعتگر است و نه تاجر هیچگاه او را ترك نمیكنند."
ابراهیمی در آخر چند توصیه كرد كه شنیدن آنها خالی از لطف نیست: "رشد صنعت در استان خوب بوده ولی استان كرمان بعضی تولیدات را خودش میتواند انجام دهد كه خارج از استان تامین میشود، باید عدم تمركز در تصمیم گیری انجام شود، صنعتگران تشویق شوند، زمینههای فعالیت بیشتر شوند، امكانات بیشتر شود كه صنعتگران استان كرمان خودشان با فراغ بال به صنعت بپردازند."
شما اینجا هستید
تبهای اولیه
Block content
دیدگاهها